вівторок, 16 червня 2015 р.

Година роздумів

 21 червня День батька
З днем батька Вас наші дорогі!
     Дай боже нам якомога довше часу спілкуватись, з ними та піклуватись про них адже цю можливість ми маємо не завжди. 

    Наші перші слова коли ми приходимо в цей світ - мама, тато...
    Батьки найрідніші, найближчі люди в цілому світі. Побачивши їх ми дивимось на них із широко відкритими очима, вивчаємо, порівнюємо, а пізніше розуміємо, що вони для нас одинакові і найбільша загадка, і найбільше відкриття.
  
   Добре, коли батьки є у кожної дитини, але дуже сумно, коли їх немає...
   Свято батька так як і день матері відзначають у багатьох країнах сучасного світу, в третю неділю червня. У 1909 році вперше відзначалось свято батька у місті Спокан, штат Вашингтон, США. Ініціатором його стала жінка - Сонора Смарт.
    Жінка зростала у багатодітній сім'ї де налічувалось шестеро дітей. Після народження самої меншої дитини мама покинула цей світ, усі турботи про дітей взяв на себе батько Вільям Джексон Смарт. Батько приклав максимум зусиль, щоб його діти не були позбавлені турботи, розуміння і любові. Діти виросли, пішли своїм шляхом, Сонора вийшла заміж.
    Одного разу під час церковних відправ, які були приурочені Дню матері жінка згадала своє дитинство і подумала про батька, що він гідно впорався з нелегким завданням виховання дітей і віддав їм всю увагу і любов без залишку.
    Сонора Смарт відвідала міську раду і запропонувала заснувати свято - День батька. Ідея була схвалена місцевою владою. Національним святом в Америці цей день став у 1966 - му році. Потім стали його святкувати у Великій Британії та Нідерландах, Франції та Китаї поступово долучились і інші країни. Включно до 2012 -го року у третю неділю червня свято відзначало вже 28 країн світу.
     Свято батьків з'явилось як вираз вдячності, любові, які любяча дочка присвятила своєму батькові.
     Традиціями Нового Світу символом Дня батька є квіти Троянди, які носять біля серця, приколюючи на одяг у цей день. Червоний колір - батько живий.







Білі, якщо він покинув наш світ...
   

  

Немає коментарів:

Дописати коментар