пʼятницю, 13 лютого 2015 р.

Поезія у моєму житті...

            12 лютого пройшов день поезії  у стінах Тернопільського навчально - виховного комплексу ЗОШ I-III ступенів медичного ліцею №15.
Організували його  шкільний бібліотекар Смій Людмила Петрівна.
  Запрошені : 
  Ганна Петрівна Мацьковська - зауч старшої школи,
  Білоус Галина Володимирівна - вчитель, український філолог,
 Надія Володимирівна Волік - педагог організатор.
  Людмила Львівна Репіленко читала власні вірші і зуміла допомогти дітям відкрити свої душі...  
      І це дало можливість нам почути авторські вірші - Туртняк Олі, Когут Мар'янки, Шимків Софії, Мацелюк Ліни, Лютак Наталії, Бортник Мар'яни, Владислава та інші. Поезія була ліричного, патріотичного, філосовського змісту.
 Гундер Олена учениця 11-А класу, окрім віршів, виконала пісню під звуки гітари.
     Аура,  яка панувала у цій аудиторії сонячна та лірична, гості  мали можливість отримувати насолоду від юних дарувань...
  Побували на святі :
 Світлана Козелко - завідуюча бібліотекою №4 для дорослих, яка провела презентацію книг "Бібліотека - світ сучасної поезії." 

   Шанованою гостею була  Марія Баліцька літературні псевдоніми - Чайка, Ластівка. Поетеса, українська журналістка, редактор, громадська діячка, член НСЖУ(1993), НСПУ(2011), член Ради ТОО НСПУ (2013) і просто жінка, яка закохана у рідний край та місто Тернопіль в якому живе,лірично його прославляє і пише філософські роздуми над буттям людини... 
     Дарія Дмитрівна Чубата - голова Тернопільського міського об'єднання "Просвіти" імені Тараса Шевченка, літератор, громадський діяч, неодноразовий депутат Тернопільської обласної ради. За фахом - медик. Автор поетичних збірок "Триєність" і "Три дороги", збірки віршиків та розмальовок для дітей. Д.Чубатогю видано також книгу "Перелуння" - збірник пісень, написаних тернопільськими композиторами на її вірші. Кавалер ордену "За заслуги"III ступеня та "Ярослава Мудрого."
   Колектив бібліотеки №4 для дорослих щиро дякує  дирекції цього закладу, вчителям, учням, шкільному бібліотекарю Смій Людмила Петрівна за тісну співпрацю.                                                                                                                                                                          
  

Немає коментарів:

Дописати коментар