суботу, 6 квітня 2013 р.

Свій голос віддаю за екологію довкілля і душі.


        2013 рік проголошений Президентом          України В. Ф. Януковичем    Роком фізичного здоров`я та екології.     

      У бібліотеці №4 для дорослих 4 квітня відбувся екологічний тренінг «Як рятувати природу».

      У перекладі з грецького слово «ойкос» означає місце перебування, життя, тобто «дім». Поняття «екологія» містить у собі й взаємини людини із природою. Не володарювати над природою, а співпрацювати з нею, адже людина – не «цар природи», а лише її частинка – ці слова ми хотіли донести до учасників тренінгу - студентів 1-2 курсів ТКТЕК та ТТК ім. І. Пулюя. 
 



    
      На жаль, сьогодні є підстави говорити, що свій розум людина здебільшого спрямовує на задоволення власних потреб, знищуючи майже повністю те навколишнє середовище, в якому живе і від якого цілком залежить. Згадаймо слова І. Гете «Природа не визнає жартів, вона завжди права, помилки ж виходять від людей».

     Для кращого закріплення одержаних на уроці-тренінзі знань, студенти з допомогою працівників бібліотеки створили 2 презентації. Перший ролик був присвячений проблемі сміття, яка виникла, напевне, разом з появою людини. Адже ще у римлян в Кодексі Юстиніана І були записані заходи щодо запобігання накопичення відходів. Пропоную переглянути ролик «Сміття – наша глобальна проблема» :    
 

    
      Як стверджують вчені, здоровя людини на 80 % залежить від якості води. А кожен день у Світовий океан людьми скидається гігантська кількість відходів. Людство, руйнуючи навколишнє середовище, знищує і себе. Ознайомтесь із другим роликом «Вода – це життя»:


            
      Іцнформацію про екологічний тренінг "Як рятувати природу" читайте також в інтернет-виданні "Погляд".


8 коментарів: