середу, 30 вересня 2015 р.

Скриня оберегів у бібліотеці

   У фонді бібліотеки №4 для дорослих нове видання книги Артбуку                                                                                   "Скриня скарбів - оберегів"


     Є прадавні скарби, що намертво лежать у землі, і є живі скарби, що ідуть від покоління до покоління, огортаючи глибинним чаром людську душу. До таких скарбів належить народна етнічна спадщина. Зневажливе ставлення до своєї багатовікової історії, її культури та традицій спричиняє культурний занепад нації.
    Справжнє розуміння української культури неможливе без знання народних традицій та обрядів, без знайомства з національними символами і оберегами.

     У цій книзі ви знайдете все про наші прадавні українські обереги - віночок, вишиту сорочку, крайку, запаску, плахту, кептарик.
    
   Книга буде цікавою для всіх, хто любить і шанує рідну минувшину та дбає про майбутнє збереження етносу.

http://teren.in.ua/article/rukotvorni_knyhy_iz_shokoladu_zyavylysya_u_ternopoli_foto

суботу, 5 вересня 2015 р.

Екскурсії в етно-центрі відновлено


     Студенти Тернопільського вищого професійного училища технології та дизайну і Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи - інтернату I-III ступенів Тернопільської обласної ради перші відвідали оновлений етно-центр, оглянули: карту "Етнографічна  Тернопільщина", приватну  колекцію  вишивки Надії Семців та експозицію авторських картин Надії Кармазин.



 Викладачі:
Ірина Йосипівна Данилишин
Ольга Миколалаївна Любінська
Галина Йосипівна Гуменюк




вівторок, 1 вересня 2015 р.

На цих картинах вся моя душа


Живописний калейдоскоп on PhotoPeach Виставка художніх робіт Надії Кармазин продовжує діяти у бібліотеці №4 для дорослих. Запрошуємо всіх бажаючих. Наша землячка народилася в с. Оліїв Зборівського району. Закінчила Львівське училище прикладного мистецтва ім. І. Труша. Працювала в художній майстерні, учасниця виставок. З 1995 р. викладає у Тернопільському вищому професійному училищі технології і дизайну. Працює в галузі станкового живопису і графіки.