середу, 27 травня 2015 р.

Подорож алеєю прав людини

        З  25  травня  бібліотека  №4 для дорослих  стала  територією   правового  читання
"У майбутнє без правопорушень."

   27 травня пройшла презентація книг юридичної тематики. "Територія закону і права" - назва діючої виставки. З книгами, представленими на ній, можна ознайомитись у форматі PhotoPeach- підготувала
Наталя Бартух. 

Нашими гостями були:
Людмила Михайлівна Саванець - заступник голови Координаційної ради молодих юристів Тернопільської області при головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області, керівник Школи польського та європейського права, доцент кафедри правового регулювання економіки і правознавства юридичного факультету ТНЕУ, к.ю.н.
Назар Ігорович Івашків - заступник голови Координаційної ради, керівник сектору по працевлаштуванню молодих юристів, студент факультету ТНЕУ.
Територія закону і права on PhotoPeach

пʼятницю, 22 травня 2015 р.

Дивограй вишиванок

     День вишиванки у м.Тернополі -всеукраїнське свято покликане зберегти народні традиції, популяризувати український одяг.

     В цей день і у нашій бібліотеці працівники та користувачі теж красувались у вишиванках.

Презентація "смачної" книги

     Велика шанувальниця українських звичаїв і традицій, методист ради директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Тернопільщини, активна читачка бібліотеки №4 для дорослих, член краєзнавчої студії "Наш край"- Ольга Чайка,- уже вп'яте видала книгу "Сало, то є сила."
    У цьому виданні є понад 300 рецептів сала, авторські страви по - тернопільськи, родинні. Рецепти допомагали збирати друзі,знайомі.

     Книга є у фонді нашої бібліотеки подарована самою авторкою. Деякі фотографії, які увійшли в книгу, зроблені у  у світлиці етно - центру.

Усіх бажаючих запрошуємо прочитати книгу О.Чайки "Сало, то є сила."

четвер, 21 травня 2015 р.

Біль втрати...


    Колектив бібліотеки №4 для дорослих та завідуюча Світлана Козелко висловлює щирі співчуття рідним та близьким з непоправної втрати Євгена Безкоровайного-відомого поета, публіциста, редактора, голови Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України, члена ради НСПУ, патріота та просто хорошої людини.

Він був другом, бажаним гостем бібліотеки етно- центру і ми щиро сумуємо...









неділю, 17 травня 2015 р.

Як ти знаєш ЄС ?


     В Україні з 2003 року в кожну третю суботу травня проходить святкування Дня Європи. Це свято - символ успішної мирної співпраці між державами, день спільних цінностей, спільної історії всіх народностей Європи. Саме в нашій країні знаходиться географічний центр Європи, а святкування Дня Європи українцями є свідченням їх вибору демократичних цінностей.

     Девіз ЄС : "Єдність у різноманітті". Знання національних особливостей, традицій і свят інших країн - вірний шлях до порозуміння, поваги між народами і відкритості людських сердець, яка руйнує будь-які кордони.

     Більше дізнатись про звичаї та традиції країн Європейського союзу допоможе відеопрезентація:



     Пропоную також пройти євроквест і оцінити свої знання про ЄС:
ЯК ТИ ЗНАЄШ ЄС? on PhotoPeach

пʼятницю, 8 травня 2015 р.


 
     Україна святкує 70-річчя Перемоги над гітлерівським нацизмом.

     Сьогодні, 8 травня, Україна разом з іншими країнами Європи відзначає День пам'яті та примирення. 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День Перемоги).

     Пам'ять про ветеранів війни, загиблих воїнів і жертви війни, про воєнні злочини, депортації, злочини проти людяності, скоєні у роки війни, - назавжди у наших серцях.

     Наш символ Перемоги - червоний мак, а гасло: "Пам'ятаємо. Перемагаємо".
     За українськими легендами, мак розцвітав на полях боїв, де пролилася кров. А сьогодні стилізована квітка маку - символ пам'яті жертв війни.



   
            



 У бібліотеці проводить  майстер - класи з виготовлення маків запрошуємо усіх бажаючих приєднатись до нас.