пʼятницю, 30 січня 2015 р.

Етно - екскурс у бібліотеці

   Нещодавно нашу бібліотеку №4 для дорослих відвідали заступник директора з виховної роботи Зоя Васи лівна Габрук, викладачі  Наталя Олександрівна Штефан,  Галина Юріївна  Яременюк та студенти  ІІІ курсу Теребовлянського вищого училища культури.
     Для них був проведений етно - екскурс: "Духовні острови народу", ознайомили з історією створення та діяльністю етно-центру. Гості мали можливість переглянути  колекцію української вишивки, посуду, етно-краєзнавчі виставки літератури та експозицію  "Сповідь у дзвонах і шаблях" колекціонера В. Венгера.
     Завідуюча бібліотеки Світлана Козелко вдячна Зої Василівні Габрук за співпрацю та подальші спільні проекти з Теребовлянським вищим училищем культури.
 

понеділок, 26 січня 2015 р.

Відео - лекторій: "Діалог через століття"

     27 січня - 100 років від дня народження Якова Гніздовського - українського графіка, живописця, кераміста, мистецтвознавця.
Народився Яків в 1915 року в с.Пилипчому, нині Борщівського району. Навчався в початковій школі в рідному селі, в українській приватній гімназії м.Чорткова і м.Львова. Він був стипендіатом митрополита Андрія Шептицького.Свої перші роботи  (карикатури) опублікував у львівському гумористичному журналі "Комар". Картини Я. Гніздовського вражають технічною складністю і довершеністю. Сама творчість засвідчує: він був співцем української землі на американському континенті. Після чотирьох років наполегливої праці він влаштував у Вард Егглестон Галереї першу персональну виставку олійних картин, кераміки та малої скульптури. Філадельфійська газета "Америка" писала: "Зберігаючи звання "модерного" скульптора, він рівночасно додержує українськості, так би мовити, істоти українського традиційного духу. В його теракоті знаходимо спорідненість із трипільською мальованою керамікою, на якій митець будує свою творчість. Я. Гніздовський майстерно інтерпретує староукраїнське мистецтво неолітичної доби, надаючи йому нових абстрактних форм. Мусимо висловити жаль, що на виставці не було графіки, бо Гніздовський є насамперед митець - графік, якого можна сміливо поставити побіч неперевершеного Нарбута".
      Наш земляк помер 8 листопада 1985р. в Нью-Йорку, але перед смертю заповів, щоб його прах перевезли в Україну та поховали біля батьківських могил у с. Пилипчому, де він і знайшов вічну тишу.
Інформація про митця також у відео-презентації "Парадні вечори у Якова Гніздовського".

четвер, 15 січня 2015 р.

Свято коляди у бібліотеці

                                                                     Відео
   Ось Новий рік переступив наш з вами поріг, а за ним прийшла Коляда, а потім прибігла щедрівочка, а за нею ціла вервиця свят...
    Новий рік завжди був найбажанішим святом у кожній родині. А сьогодні ми зібралися великою сім'єю у бібліотеці №4 для дорослих етно - центрі.
Гості та учасники свята коляди - благодійний фонд "Світ дітей".
                         
 Ведучі : Ейната Бойко  та Світлана Козелко (зав. бібліотекою)



Родина Фучило "Не було місця для тебе" - мама та три донечки. Оразова Ганна і Друсь Віка.
.

Колядували родини - Задойоних "Нова радість"; Сидорчуків; Макар; Жуковських; Хрущ; Дунайчиків; Підков

Перцова Аліна і Сцібайло Наталя виконували"Коляду", "Пісня про Україну";
Здирко Іван "Добрий вечір тобі, пане господарю";
Бревус Марта "Чи знала ти Маріє?"
Данилюк Люба "Спи  Ісусе, спи";
Читали вірші:
Мадяр Володя;
Настя Соловій;
Родина Дунайчиків та Підков
Наші гості:
       Любов Андріївна Цицик - директор благодійного фонду
       Соціальні працівники:
Галина Петрівна та Олена Іванівна
      Свято коляди об'єднало багато родин, які проживають у різних мікрорайонах нашого міста та за його межами. Усі вони різні за віком але зуміли об'єднатись в одну велику родину.
 На завершення свята  виконали пісню"Ми є родина", усі діти отримали подарунки - книги та солодощі.
       Колектив бібліотеки №4 для дорослих щиро дякуює директору благодійного фонду Любов Андріївні за спільну співпрацю.

середу, 7 січня 2015 р.

Січень крокує - свята дарує...

 

      Бібліотекарі бібліотеки №4 для дорослих етно - центр та її користувачі підготовили цикл вітражних виставок: "Січень крокує - свята дарує", які розмістили на власних вікнах.
Форма виставки інсталяція :"Українська сім'я: традиції та сучасність" розмістилась на вікнах читального залу. Організатори використали у своїй роботі вишитий рушник, дідухи, глиняний посуд, дерев'яні ложки, витинанки і обов'язково книги і т .д.
     Бібліотекарі  хотіли нагадати про звичаї українців ті, які будемо святкувати протягом січня місяця, звернути увагу на літературу, яка може бути запропонована користувачам, подарувати усім святковий настрій.
      Вітражні вікна не схожі один на одного, не віриш приходь до нас і сам побачиш...

 Наша адреса: б-р Данила Галицького, 6
                           тел.: 24-15-90
                           e-mail:svitlana.kozelko@gmail.com