вівторок, 28 січня 2014 р.

Артбук у бібліотеці


Шановна громадо Тернополя!

      Наша бібліотека №4 для дорослих вирішила створити "Книгу для народу". Вона буде приурочена Т.Г.Шевченку - "На струнах Кобзаревої душі".
      Сам макет уже готовий - він нестандартний, оригінальний. До видання книги уже долучились багато не байдужих українців, користувачів нашої бібліотеки /про яких я розкажу пізніше /.
      Слово "артбук" означає книгу, зроблену своїми руками і власноруч проілюстровану. Для створення даної книги ми будемо використовувати абсолютно різні матеріали - дерево, пінопласт, тканину, солому, кольоровий папір, фарби, стрічки і т.д. Кількість сторінок необмежена. Книга існуватиме в одному екземплярі, місце зберігання: етно - центр бібліотеки.
       Ті, хто бажає долучитись до цього проекту - може створити власну сторінку для артбуку та підписати її. А читати буде вся громада нашого міста.

понеділок, 27 січня 2014 р.

Грані співпраці


     На сьогодні наша бібліотека є установою, яка має певні соціальні партнерства. Ми тісно співпрацюємо з громадськими організаціями. Сьогодні у нас в гостях Дембіцький Віталій. Він є представником ГО "Файне місто".
     Молодіжна громадська організація "Файне місто"- одна із найактивніших організацій у м.Тернополі та області в цілому. Одним із принципів роботи - не залишатись осторонь процесів, що відбуваються у рідному місті. Голова ГО - Ергешов Рустам, з яким бібліотека працює другий рік поспіль.
     Сьогодні ми роглядали спільні заходи щодо проведення Шевченківських днів, інформація про які буде висвітлюватись на  блозі бібліотеки.



неділю, 26 січня 2014 р.

Свіча, запалена від серця

                                     Усе знесла й перемогла
                                     його любові сила.
                                     Того великого вогню
                                     і смерть не погасила.

          Наближається  велична дата в історії українства: 200- річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

          Указом Президента 2014 рік проголошено Роком Тараса Шевченка.

           Всеукраїнським та міжнародним символом Шевченківського ювілею став логотип художника з Тернопільщини Олега   Шупляка.






пʼятницю, 17 січня 2014 р.

Нові часи - нова література
     Для того, щоб осягнути важливі нюанси нашого часу,потрібно читати якісну художню літературу тієї країни в якій ти народився і живеш.
     Роль письменника у суспільстві дуже важлива. Письменник - це очі, думки та совість суспільства.Його чесність,пильні спостереження, влучні здогадки і відкрито говорити правду є відгуком часу і в той же самий час - елементом історичного періоду та його культурного пласту.
     Сучасне українське літературне поле достатньо широке.Отже, обираючи з доволі багатого поля української художньої літератури, ми виділили 10 авторів, з творчістю яких хочемо вас познайомити:
Люко Дашвар 
     РАЙ. центр: роман. Кн.1/ Люко Дашвар; худ.О. Маслов.- Х.: Кн.: Клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2010.- 272 с.: іл. 
     Помешкання в центрі мегаполісу, навчання у престижному виші, роман з багатієм - для провінціала то межа успішності. ніби опинитись у центрі раю! Заради цього можна поступитися принципами, сховати гордість, збрехати... Але чи є в тому раю - у орендованому одязі, у шикарних офісах та автівках представницького класу - безгрішні душі? Бо тільки безгрішна душа зможе побачити двох вояків гетьмана Петра Дорошенка, які пробудилися через 340 років, щоб відшукати РАЙ центр.
Люко Дашвар 
     Мати все: роман/ Люко Дашвар;[передм. О.Герасимюк]; худ.О. Маслов .- Х.: Кн.: Клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2010.- 336 с.: іл. 
     Здавалося б, професорській доньці Лідочці Вербицькій пощастило: турботлива мама,коханий чоловік, гарна квартира, грошей вдосталь, - якби не таємниця... Вона дізнається, що забите сільське дівча, куплене для сексуальних утіх її брата Платона, - не єдина маріонетка в руках їхньої матері!
     Підступ і брехня - ось на чому мати побудувала свою ідилію! Але власного щастя Ліда зречеться сама...
     Мати все - і все втратити!
Кожного тижня будемо знайомити вас  із сучасними письменниками на сторінках нашого блогу, а коли виникне бажання прочитати даний твір - будемо раді бачити вас у нашій бібліотеці.




   

вівторок, 7 січня 2014 р.

Люди, всі радійте - День Різдва святий!

                                                                                  Ясна на небі зірка засяла,
                                                                                  Дивну новину всім несе,
                                                                                  Спасіння хвиля в світ завітала,
                                                                                  З гріхів Господь людей спасе.


                                         Світлого Різдва у житті та в душах!

понеділок, 6 січня 2014 р.

Святий вечір, добрий вечір


                                                                 Застелено стіл скатертиною,
                                                                 І ми усією родиною
                                                                 Зібралися зірку чекати,
                                                                 "Христос народився" казати.

         6 січня - Святий вечір, його відзначають напередодні Різдва. Це одне з найшанованіших християнських свят. Також це важливе родинне свято: вся родина збирається за спільним столом, щоб скуштувати Святу вечерю. Старі люди кажуть, що та людина, яка проведе Святвечір поза сімейним колом, весь рік блукатиме світом, почуватиметься незатишно й самотньо.